úterý 19. února 2008

Co morče papá

Co morče papá

Morče je býložravec a vy mu můžete udělat velice pestrý jídelníček :-D Tak do toho :

Zde jsem uvedla to, co morčeti dát můžete.

ZÁKLAD POTRAVY:seno, je to zdroj vlákniny a morče jej musí mít neustále

OVOCE A ZELENINA:brokolice,čekanka,hruška,jablko,jahody ,kadeřavá čekanka, kadeřavá kapusta ,kapustičky ,květák ,mrkev ,paprika ,petržel ,pomeranč ,rajčata ,salát ,šípky ,špenát ,okura,zelí,ovocná větvička kterou morče okusuje.

JEN OBČAS:Lísteček salátu, kapusty nebo kousek banánu.

ZELENÁ POTRAVA:listy pampelišky (mlíčí),tráva!!!Dávejte si pozor,kde trávu zbíráte, aby nebyla počůraná nebo u silnice.Pokud nemáte takovou možnost trávu důkladně umyjte!!!

OBILÍ:ovesné vločky, pšeničné vločky, žitné vločky, ječmen, žito, pšenice, lisovaná vojtěška granule!!!Většina morčat obilí miluje, ale dávejte si pozor ať z něho neztloustnou.V takovém případě nasaďte dietu!!!

OBILÍ:ovesné vločky, pšeničné vločky, žitné vločky, ječmen, žito, pšenice, lisovaná vojtěška granule!!!Většina morčat obilí miluje, ale dávejte si pozor ať z něho neztloustnou.V takovém případě nasaďte dietu!!!

PITÍ:Spousta lidí píše, že morče pít nemusí, pokud je dostatečně vyživováno.ALE opak je pravdou.Mé morče má každou chvíli nějaké ovoce a 2x až 3x denně zelené(travičku).A pořád pije.A to doslova bumbá..... Asi je to individuální.Prostě to vyzkoušej´te.HLAVNĚ MORČETI VODU ALESPOŇ DEJTE!!!!!!!!!!!!!!Morčata pijí vodu, občas je dobré přidat trochu minerálů(ptejte se ve zverimexu).Někdy jim můžete uvařit čaj(podávejte vlažný) třeba heřmánkový.

MINERÁLY:Morče potřebuje minerály a ty mu dodáváme v pestré stravě.Občas by jsme mu mohli dopřát i nějaký vitamín ze zverimexu.Tam se zeptejte.

CO MORČE POTĚŠÍ:Dejte mu třeba olíznout víčko od jogurtu( tohle na naše morče nezabíra), dropsíky pro morčata(ze zverimexu), kousek sušenky, malililililinkatý kousek čokoládky, kousek ovocného džusu.
VŠECHNO KRMIVO DÁVEJTE DLE UVÁŽENÍ.
1.Seno má mít morče neustále u sebe.
2.Ovoce a zelenina dle uvážení(hlavněne ne celá).Alespoň 2x denně.
3.Zelená potrava alespoň 1x denně.Můžete i vícekrát.
4.Obilí a směsi 2x denně(ráno a večer).Můžete i třikrát.
5.Pití prosím aby mělo morče také neustále.
6.Morče spapá i tolik kolik samo váží!!!

Žádné komentáře: