úterý 19. února 2008

Vitamíny

Vitamíny

Tohle jsem si sehnala na internetu:
Vitamín A je důležitý pro kůži, povrchové a epitelové tkáně v ústech, nosní a krční dutinu, střevní stěnu, oční dutinu a vejcovody. Najdeme ho např. v kadeřavé kapustě,hlávkovém zelí, trávě, mrkvi, seně a kukuřici.
__________________________________________________________________
Vitamín B je soubor vitamínů např. B1, B2, B6 a B12. Jsou obsaženy například v zelené píci nebo luštěninách.
__________________________________________________________________
Vitamín D je obsažen např. v živočišných tucích a rybách, ale morče si jej dokáže vlivem ultrafialového záření slunečních paprsků vytvořit samo v kůži.
___________________________________________________________________
Vitamín E je důležitý pro funkci mozku.
_____________________________________________________________
Vitamín K si morče dokáže vyrobit samo v tlustém střevě, přesto mu ho musíme dodávat v potravě. Jeho nedostatek může způsobit vnitřní a podkožní krvácení.
_____________________________________________________________
Minerální tyčinka (kolečko) dodá vašemu morčeti všechny minerály, které potřebuje. Nikdy ji nepokládejte na podlahu klece - nasákla by močí.
________________________________________________________
Tohle píšu já :-DVitamín C si skoro jako jediný savec morče neumí samo vytvořit.Proto mu jej musíte dodávat ve formě stravy.Vitamín C ve stravě: Např. jablka, čekanka, mrkev i s natí, kadeřavá kapusta, štěrbák.Vitamín C můžeme morčeti dodat i ve vybrané stravě pro morčata.
čekanka --)

Vitamín C ve vodě: Můžeme kupovat ve formě tabletek a přidávat ho do pitíčka morčete.!!!!!!PRO MORČE JE VITAMÍN C VELICE DŮLEŽITÝ A NEDOSTATEK TOHOTO VITAMÍNU BY MOHL VÉST K ÚHYNU ZVÍŘETE!!!!!!!!!!

Žádné komentáře: